Bisons palasi voittokantaan

Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa palasi voittokantaan perjantaina, kun se päihitti tärkeässä kotiottelussa Lapuan Kobrat lukemin 97-85. Voitolla Bisons nykäisi kahden voiton eron sarjan hännillä majailevaan Korihaihin ja näin ollen loimaalaisten sarjapaikka on täysin omissa käsissä.

Ottelun alkuun Bisons sai lentävän lähdön ja karkasi parhaimmillaan jo 11 pisteen karkumatkalle, jonka Kobrat kuitenkin kiri nopeaan tahtiin kiinni. Zach Copeland (38p/6l) oli heti ottelun alusta pelipäällä ja viimeistelikin kauden ennätyspisteensä toista kertaa peräkkäin.

Puoliaikaan mennessä kumpikaan joukkue ei onnistunut enää rykäisemään isompaa eroa. Kolmannella neljänneksellä Bisons repäisi. Loimaalaiset veivät jakson lukemin 35-20 pitkälti Copelandin ja lähelle triplatuplaa yltäneen Zach Thomasin (16p/7l/10s) johdolla. Kobrista Andre Wesson Jr. (30p/6l/8s) piti vielä kovilla suorituksillaan vierasjoukkuetta pelissä mukana viimeiselle jaksolle mentäessä.

Bisons pelasi ottelun viimeisen neljänneksen pääsääntöisesti fiksusti. Kotijoukkue kontrolloi pelin tempoa ja onnistui tyrehdyttämään lapualaisten kirin. Kobrat menetti toisella puolikkaalla pallon peräti 14 kertaa mikä osaltaan ratkaisi ottelun Bisonsille.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic myhäili lehdistötilaisuudessa joukkueensa esitystä.

– Vaikean viime ottelun jälkeen hieno kasvojenpesu joukkueelta. Tilastoimme 27 koriin johtanutta syöttöä mikä kertoo erinomaisesti pallonliikkeestämme sekä hyvistä heittopaikoista, joita onnistuimme luomaan. Keskiviikkona jatkamme BC Nokian vieraana ja meidän tulee pelata vähintään yhtä hyvin, jotta voimme kamppailla voitosta.