Bisons tavoittelee paluuta voittojen tielle muutoksen kautta

Miesten Korisliiga jatkuu Bisons Loimaan osalta tiistaina, kun joukkue matkustaa Lahti Basketballin vieraaksi Päijät-Hämeen sydämeen. Edelliset kolme kohtaamista ovat voitoissa Bisonsille 2–1, ja luvassa onkin mielenkiintoinen kamppailu sarjapisteistä.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta poiketen lahtelaisten iso mies, 207-senttinen Henri Ventoniemi saattaa olla pelaavassa kokoonpanossa, ainakin mikäli on uskominen julkaistuun kokoonpanolistaan, jossa Ventoniemi oli merkattu 50/50-merkinnällä pelikuntoiseksi. Ventoniemen mukaantulo muokkaa lahtelaisten pelityyliä hieman, sillä sisäpelissä on täten myös ikitaistelija Antonio Ballardin lisäksi toinen painitoveri.

Pari viikkoa sitten Loimaalla pelattu kohtaaminen oli varsinaista vuoristorataa, jossa Bisons kävi jo 28 pisteen karkumatkalla. Lahtelaiset kuitenkin kampesivat itsensä jatkoajalle, mutta tällä kertaa Bisons oli vahvempi. Ottelun tähti oli peräti 38 pistettä takonut Zach Copeland.

Bisons tekee pelaavaan kokoonpanoon merkittävän muutoksen tiistain ottelun alla. Joukkueen mukaan helmikuun lopussa liittynyt CJ Jackson debytoi Biisoni-paidassa tiistaina. Bisonsin takakentällä paljon vartijana ollut Cortez Edwards jää sivuun kokoonpanosta ainakin tämän ottelun ajaksi, mistään loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole kyse. Jacksonin mukaantulo tuo Bisonsille toisenlaisen pelinrakentajaelementin etenkin hyökkäyspeliin, jossa Jacksonin avut ovat kiistattomat.

Nähtäväksi jää, kuinka hyvin Jackson istuu Bisonsin pelisysteemiin. Harjoituksissa meno on näyttänyt vauhdikkaalta, ja vauhtia on varmasti myös luvassa, kun peliasu lyödään niskaan.

Lahti Basketball – Bisons Loimaa tiistaina 15.3. kello 18.30., Lahti Energia Areena. Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ -palvelussa.