Bisonsiin lisää jatkumoa viime kaudelta

Miesten Korisliiga-kauteen kovaa vauhtia valmistautuva Bisons Loimaa on solminut kaksi jatkosopimusta. Edelliset kaksi kautta Loimaalla pelannut 25-vuotias Sami Tahvanainen, sekä viime kaudeksi Bisonsiin saapunut Cedric Latimer solmivat molemmat yksivuotiset jatkosopimukset.

Helsingin NMKY:n kasvatti Tahvanainen saapui Loimaalle kun Bisons edellisen kerran nousi Korisliigaan kaudelle 2021-22. Selkävaivat ovat kuitenkin piinanneet Tahvanaista enemmän tai vähemmän edelliset kaksi kautta. Nämä vaivat ovat kuitenkin nyt takanapäin ja Tahvanainen onkin saanut alleen ehjän harjoituskesän.

Taitava vasenkätinen laituri on viihdyttänyt loimaalais-yleisöä näyttävillä suorituksillaan jo kaksi vuotta. Tulevalla kaudella Tahvanaiselta onkin lupa odottaa läpimurtoa vakituiseksi Korisliiga-kasvoksi. Kovana korintekijänä nuorena profiloitunut Tahvanainen tullaan näkemään Bisonsissa monipuolisesti laiturin tontilla.

Päävalmentaja Heinämäki on tyytyväinen Tahvanaisen jatkosta Biisonilaumassa. “Samilla on edelleen valtava potentiaali kehittyä koripalloilijana, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet miehen kehitystä. Hän on loistava avoimen kentän pelaaja, joka kykenee rankaisemaan lähestymisiä korkealla tasolla.”

Toinen mieluisa jatkosopimus syntyi, kun kokenut Cedric Latimer allekirjoitti ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti tuo Bisonsin etukentälle käyttöön erilaisen vaihtoehdon. 

Vaikka Latimerin jalka ei ihan nuoruusvuosien tapaan enää liikukaan, on hän silti nuorehkolle Biisonilaumalle tärkeä pelaaja. Yhdessä Vesa Heinosen kanssa Latimer muodostaa kokeneen kaksikon, joka osaa vaatia nuorilta pelaajilta paljon jokapäiväisellä tasolla.  Päävalmentaja Heinämäen mukaan Latimer tuo kokemuksen ja johtajuuden lisäksi monipuolisen vaihtoehdon isoon päähän, niin 4- kuin 5-paikalle.