Emil Uotila ja Elmo Eräkangas liittyvät sarjanousijan riveihin

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimukset Emil Uotilan ja Elmo Eräkankaan kanssa.

Uotila on 23-vuotias Leppävaaran Pyrinnön kasvatti ja on pelannut Korisliigaa jo kaikkiaan neljänä kautena KTP-Basketin ja Kouvolan Kouvojen riveissä.

Uotila oli koko juniori-ikänsä ajan vakiokasvo ikäluokkansa maajoukkueissa niin 18-vuotiaiden, kuin 20-vuotiaiden poikien joukkueissa. Kolme junioreiden SM-kultaa Munkkiniemen Kisapoikien kovatasoisissa ikäluokissa voittanut Uotila tunnetaan kovana korintekijänä, joka viimeistelee etenkin korin läheisyydestä hyvillä prosenteilla.

Miesten divari-A:ta edellisen neljän kauden aikana keskimäärin 18 pisteen keskiarvolla pelannut Uotila on esiintynyt Korisliigassakin jo edukseen. Vaihtelevalla vastuulla Kouvoissa viime kaudella Uotilan kosketukset hyökkäyspäissä jäivät ajoittain vähäisiksi, mutta mies väläytteli osaamistaan ajoittain hienoilla suorituksilla. 

Sopimus on mallia 1+1 eli sisältää option myös seuraavalle kaudelle.

Uotila saapuu Loimaalle odottavaisin mielin. “Todella hyvillä fiiliksillä olen tulossa Loimaalle. Odotan innolla tulevaa Korisliiga-kautta ja koen, että minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja näyttää mihin pystyn. Keväällä Biisoni-peleissä näytti olevan hyvä meininki ja toivon, että sama jatkuu myös ensi kaudella! ”


Biisonien päävalmentaja Juri Heinämäelle Uotila on jo vanha tuttu, ”Emilin kanssa yhteistä kokemusta kertyi jo Kotkassa, ja varmuudella tiedän, että kova kilpailija saatiin joukkueeseen. Emppu tuo isojen laiturien tontille kovapäisen puolustajan ja erittäin hyvän päätöksentekijän.”

Uotila saa Loimaalle seurakseen junnuvuosien pelikaverinsa Elmo Eräkankaan, joka saapuu Loimaalle yksivuotisella sopimuksella. Vuonna 2002 syntyneelle Eräkankaalle tuleva liigakausi on toinen. Viime kaudella hän teki liigadebyyttinsä Uudenkaupungin Korihaiden paidassa.

Eräkangas on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo useamman kauden miesten pelejä MuKin, Helsingin Namikan ja Korihaiden paidassa. Hän tuokin kovalla asenteellaan ja innokkuudellaan kauan kaivattua leveyttä isojen pelaajien paikalle.

”Elmo on fyysinen laituri joka tekee kaiken 110% teholla. Viime vuonna haettiin ensimmäisiä kokemuksia liigapeleistä ja nyt hän on valmis haastamaan kaikki pelaajat ison pään rotaatiossa.” kertoo päävalmentaja.

Eräkangas itse on lähdössä tulevaan kauteen hyvillä fiiliksillä, ”Olen erittäin innoissani ensimmäisestä kaudesta Loimaalla ja toisesta liigakaudesta. Uskon, että Bisons ja Jurin valmennus on juuri oikea paikka minulle.”

Vielä ei kokoonpanon kanssa olla valmiita, mutta niin suomalaisten kuin amerikkalaistenkin kanssa tehtyjä sopimuksia löytyy ”pöytälaatikosta”, paljastaa pääkäskijä Heinämäki. Näistä tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.